Преди няколко дни официално бе представен Mercedes-Benz G 580 с EQ

...
Преди няколко дни официално бе представен Mercedes-Benz G 580 с EQ
Коментари Харесай

4 от най-яките подобрения и новости в електрическата G-класа

Преди няколко дни публично бе представен Mercedes-Benz G 580 с EQ технология. Автомобил, който за множеството хора ще бъде прочут като електрическата G-класа.
 Mercedes-Benz G 580 с EQ технология - електрическата G-класа е по-добра във всяко отношение
Електрическата G-класа е по-добра във всеки аспект

Първата по рода си електрическа G-класа е реалност, ето какво знаем

Вече обърнахме внимание на някои от по-важни характерности и специфики на G 580, а в този момент ще откроим най-яките усъвършенствания и новости в електрическата G-класа.

Завъртане до безкрайност

Още при започване на годината от Mercedes направиха ефектна проява в Лас Вегас какво съставлява по този начин наречената функция G-TURN. И видяното още ни държи.

Благодарение на четирите си електромотора - по един наоколо до всяко колело, които могат да работят без значение един от различен, електрическата G-класа може да се завърти на 720 градуса. Впечатляващо...

Функцията може да бъде задействана върху насипни или неасфалтирани пътища, като се изключва автоматизирано след две цялостни завъртания, с цел да се увери, че няма да се въртим като пумпали през целия ден. Разбира се, лидерът може да изключи G-TURN когато и да е. От Mercedes обаче прецизират, че е неразрешено използването на функционалността на публични пътища.

Електрическа G-класа, само че със същински тон

Mercedes са запазили една от основните отличителни черти на G-класата, а точно характерния тон при затварянето на вратите и багажника. Също по този начин са внедрили функционалността G-Roar, посредством която G 580 с EQ технология може да звучи като предшествениците си, задвижвани от мотор с вътрешно горене.

Така да вземем за пример може да караме електрическа G-класа, само че да създадем допустимо тя да звучи като че ли под капака има V8 мотор. За задачата точно под предния похлупак има специфична саундбар система. Обещанията са, че присъщите звуци са освен впечатляващи, само че и че ще създадат ускорението още по-приятно.
 Снимка 662455

И най-якото е, че лидерът може да управлява тези звуци съгласно режима на шофиране. При Comfort да вземем за пример не трябва да чакаме кой знае какъв брой звук, само че при режим Sport към този момент да падне развлечение и звук. Освен това, електрическият автомобил е екипиран с два отличителни звука - aura и разновидности от event. Единият се издава при приближаването към автомобила, а другият - при затварянето на вратите и отварянето им след края на пътуването. 

Дизайнерска кутия на багажника
 Снимка 662484

На вратата на багажника на Mercedes-Benz G 580 с EQ технология няма да намерим аварийна гума, а една доста симпатична кутия. В нея не можем да транспортираме багаж, само че пък има задоволително място, с цел да сложим кабелите за зареждане или вериги за сняг. Е, значимо е да отбележим, че опционално е допустимо там да има и аварийна гума, само че кой ли би го направил.

" Прозрачен челен похлупак "

Би било наивно да имаме вяра, че Mercedes в действителност ще сложат транспарантен челен похлупак, само че пък тъкмо по този начин са наименували една доста яка офроуд функционалност, която е налична и в обновения Mercedes-Benz G-Class, който бе показан преди месец.
 Снимка 662481

С помощта на 360-градусовите външни камери лидерът може да види безусловно какво има под предната част на автомобила. Това било извънредно потребно при прекосяването през неравни и каменисти терени. 
 Снимка 662480

И не трябва да се тормозим, че можем да повредим каквото и да било изпод при офроуд преживявания, тъй като и за това е помислено. Батерията е предпазена от устойчив на извъртане корпус, докато ходовата част е предпазена от панел с примеси на пластмаса, подсилена с въглеродни нишки.
 Mercedes EQG - по какъв начин се оправя на лед електрическата G-класа
Как се оправя на лед електрическата G-класа

Всичко наподобява много впечатляващо

Според Mercedes, този материал е по корав от различни материали, изработени от стомана или алуминий. Въпросният предпазен панел е с дебелина от 26 милиметра и тежи малко над 57 кг.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР